تجهيزات آشپزخانه صنعتي بر اساس قدرت حرارتي، رطوبت و مقدار چربي و دودي که توليد مي کنند به چهار گروه سبک، متوسط، سنگين و فوق العاده سنگين تقسيم بندي مي شوند.
تجهيزات گروه سبک شامل:
گروه متوسط تجهيزات آشپزخانه صنعتي شامل:
گروه سنگين شامل:
گروه خيلي سنگين شامل:
لوازم خانگي که از سوخت جامد مانندچوب، زغال چوب، تخته براي ارائه تمام يا بخشي از منبع حرارت براي پخت و پز استفاده مي کنند. قدرت حرارتي يک عامل مهم در تعيين ميزان تهويه براي سيستم تخليه اگزاست دود است که مواد غذايي متلاشي شده متفاوتي با ويژگي هاي مختلف و شدت هاي گوناگون توليد مي کند. به عنوان مثال سرخ کردن گوشت در يک تابه باز، دود بيشتري نسبت به يک تابه دربسته توليد مي کند يا کباب کردن بر روي شعله مستقيم دود و بخار چربي بسيار زيادي را در محيط پخش مي کند. در محيط هاي آشپزخانه هاي حرفه اي يا آشپزخانه صنعتي علاوه بر دود و چربي بخار شده، شما با حرارت ناشي از سوختن مواد سوختي يا مصرف انرژي حرارتي برق و مقدار زيادي بخار آب و رطوبت مواجه هستيد که بايستي به شکل مناسب و موثر از محيط تخليه شود. بعضي از اين مواد در دراز مدت مي توانند روي سلامت افراد اثر منفي بگذارند.
هود در آشپزخانه صنعتي
بخش مهمي از اين سيستم تخليه دود، گازها و بخارات هود است. هيچ يک از اجزاي تجهيزات صنعتي به اندازه هود با توجه به چيدمان و آرايش آن در آشپزخانه هاي صنعتي براي تهويه هوا مهم نيست. سبک و ويژگي هاي ساخت و ساز هود تخليه (نوع طراحي) بر ميزان تخليه تاثير مي گذارد. ظرفيت يک اگزاست هود به طور معمول بر حسب فوت مکعب در دقيقه (CFM) اندازه گيري مي شود.
انواع هود
همه داراي محدوده جذب متفاوت، نصب شده در ارتفاع هاي مختلف نسبت به تجهيزات پخت و پز هستند.
به طور کلي، براي مقابله با دود ناشي از حرارت يکسان، يک هود سايباني مجزا نياز به نرخ تخليه بيشتري از يک هود سايباني ديواري دارد و يک هود سايبان ديواري نياز به تخليه نصب شده است تخليه بيشتر از يک هود پشت سر هم دارد. در صورتي که از هودهاي پيوسته با طول زياد استفاده شود اين هودها نياز به نرخ تخليه بالاتري نسبت به هود سايباني دو تکه دارد. دليل اين عملکرد وجود ديواره بين دو بخش هود در هودهاي مجزاست.
نکاتي که به هنگام انتخاب سانتريفيوژ دمنده آشپزخانه هاي صنعتي بايد به آن توجه کرد
مبنبع: مبنافن
درباره این سایت